07.11.2019

Bouleserierna i Tjusby

 

Hösten är här och i skrivande stund fantastiskt väder med strålande solsken men kanske en aning för kallt för boule utomhus. Nu finns ju Boulehallen i Tjusby som är fylld med värme från sina värmepumpar men även från alla exalterade boulespelare som avger mängder med värme i stridens hetta.

Onsdagsserien har något färre deltagare i år vilket innebär att de flesta av dessa 20 lag får mötas tre gånger under säsongen mot två gånger som annars är brukligt. Lag AJ Boule med Anders Karlsson och Johan Standert i laget är hittills obesegrade och leder strax före lag MAJObygg, ett nytt lag bestående av Johan Jonsson och återvändaren Elias Johansson som för ca tio år sedan härskade på boulebanorna i Tjusby tillsammans med Axel Svensson och Linus Wåhlberg. Laget har bara tappat två poäng och det var mot erfarna lag Ulla o Kenneth och minst lika erfarna Lena och Hans-Olof Nilsson i lag Dalboule. Lag Zeta med bröderna Peter och Mikael Johansson är som vanligt med i toppstriden och ligger trea efter sex omgångar. Årets rookies finns i år i lag Christer o Mats, där Christer Grandin och Mats Stålgren i Vedborm, visat att övning ger färdighet. Bara andra säsongen för dessa härliga grabbar och redan toppkänning!

Torsdagsserien är däremot full med sina 26 lag. Här är det lag Nya Conditoriet som ligger i topp med sin nya besättning Erik Malmborg och Kjell Johansson. I slutspelet 2019 stod laget som segrare men då med Klara Johansson och Erik Malmborg i laget. Laget mötte då i en sista och avgörande match lag Thomas o Kenneth som genom åren dominerat seriespelet i Tjusby. Visade ingen respekt, inget bendarr utan gick bara ut och vann matchen, ganska övertygande dessutom. Lag UPA med Anders Lundqvist och Ulf Danelö är laget som spelar utan personligt ansvar men trots det eller tack vare det så ligger man tvåa före lag Dream Team med Håkan Jansson och Sievert Johansson i laget. Årets rookies kan man väl inte kalla lag NyBo men väl årets raket efter en bländande säsongsinledning. Majvor Johansson och Kenneth Andersson har ju varit med ett tag och vet hur man spelar boule. Det gäller bara att få till det och det har laget fått hittills denna säsong i Tjusby som också blir den sista för Lisbeth o Sievert Johansson efter tolv år i parets regi.