14.04.2019

Nya Conditoriet tog hem slutspelet i boule i Tjusby.

Trots bebis i familjen och nattarbete i bageriet lyckades Klara Johansson och Erik Malmborg gå obesegrade genom hela slutspelet i Tjusby denna kyliga lördag i april. Tack vare moster Evelina som tog hand om sönerna Tino och lilla Ali, kunde mamma Klara och pappa Erik infinna sig i boulehallen klockan tio, beredda att spela fem tuffa monrad-matcher.
I förhandssnacket handlade det om tre lag, Thomas o Kenneth som vunnit fyra slutspel, Högby som verkligen utvecklat både det taktiska och det tekniska spelet i år och givetvis ICA Källa som ganska överlägset vann serien för andra året i rad trots att Björn Fjellström inte varit med vid ett flertal tillfällen. Kan inte förstå att ett VM i skidor kan vara viktigare än en seriematch på boulebanan i Tjusby. Har man nu en reserv som Kjell ”Eriksbergarn” Eriksson, och det har Björn, så behöver man inte vara orolig.
Nog trodde väl de flesta att det nu var dags för ICA Källa som sett oerhört starka hela säsongen, att ta hem sitt första slutspel men tyvärr, slutspelsfrossan infann sig direkt. Det blev två förluster men en femteplats till slut i alla fall. Lag Högby tappade sin enda poäng mot lag Thomas o Kenneth och slutade tvåa efter superstarka lag Nya Conditoriet som inte darrade på klothanden när man i en helt avgörande match mötte fruktade lag Thomas o Kenneth. Svåra Bana 1 in till höger med både lutning och hårda och mjuka partier, passade tydligen Klara och Erik bäst som övertygande besegrade lag Thomas o Kenneth med ”klara” 13-4. Detta var Erik Malmborgs andra slutspelsseger. 2017 tog han hem slutspelet tillsammans med Ulf Palmgren i lag Nya Conditoriet Herr i en stenhård finalmatch mot lag UPA. Lag Zeta med bröderna Peter och Michael Johansson i laget kom trea i detta slutspel men kunde ha blivit bättre placerad om inte Birgitta och Stefan Lander i lag Landers straffat dem med 13-6 i omgång två. Nu går Boulehallen i Tjusby i ide över sommaren och framöver är det spel ute i Dalby som gäller. Torsdagar sedvanlig träningstävling och tisdagar och lördagar är banorna öppna för spel mot en avgift av 20 kr (eller mer) som går direkt till Barncancerfonden.