10.01.2018

Boulenytt

SPF – Distriktmästerskap i boule 2018 i Ölands Boulehall.
Onsdagen den 23 maj 2018 arrangerar SPF Blåelden i Borgholm i samarbete med Ölands Boulehall, SPF-DM i boule. Klasserna Dam-, Herr – och Mixed-trippel spelas enligt Monradsystemet. Max 6 lag per förening. Anmäl era lag senast den 28 april till info@olandsboulehall.se. I samband med anmälan betalas startavgiften 240 kr/lag till Bg 332-4779. Märk betalningen med SPF-DM 2018 och lagnamn.

Måndagsträning. Nya och gamla spelare är välkomna på måndagar 17.00-19.00. Vi lottar lag och spelar 2 matcher/kväll. Hans-Olof Nilsson i Dalby håller i måndagsträningen och han kan svara på dina frågor om bouleregler.

Pris: 30 kronor, ingen anmälan.

 

14.11.2017

ICA Källa toppar Onsdagsserien

Ola Johansson och Björn Fjellström i lag ICA Källa bytte till Onsdagsserien denna säsong antagligen för att få omväxling i det sociala mötet på boulebanorna i Tjusby. Dominerar även denna serie så långt tillsammans med Hans Andersson och Klas Persson i lag Svågrarna och lag Högby med bröderna Robin och Pelle Nilsson i laget. Även lag Högby valde att byta serie från Torsdagsserien till Onsdagsserien detta år vilket gör denna serie till rena rama juniorserien. I lag Team Tjusby , som inlett säsongen starkt, spelar Christer Blockås och Sievert Johansson, två Tjusbybor som kanske inte direkt sänker medelåldern i serien men tillhör medelåldern i dessa sammanhang. Lag Nya Conditoriet Herr består i år av Kjell Johansson och Per-Erik Franzén, en ny lagkonstellation som kan bli bra. Har tappat fyra poäng av fjorton men bör bli bättre och mer samspelta med tiden. Årets överraskningslag är lag Bengt o Krister från Räpplinge som verkligen tagit ett stort steg framåt i sitt boulespel och är nu med och konkurrerar i toppskiktet. Fyra omgångar kvar på årets höstomgång som avslutas onsdagen den 6 december.

14.11.2017

Thomas o Kenneth toppar Tisdagsserien

Inte helt oväntat så leder lag Thomas o Kenneth Tisdagsserien i boule efter sju avklarade omgångar. Får laget vara intakt och att det inte blir några semestrar eller sjukdomar som ställer till det, så blir det nog svårt att rå på dessa två duktiga boulespelare som trots ett års uppehåll håller hög Boulehallsnivå och det säger inte lite. Lag Hill o nån Till med Sten Hilton och Anderz Tillborg, utmanade lag Thomas o Kenneth i senaste omgången men trots stor ledning kunde man inte avgöra utan föll på målsnöret med 12-13. Lag Å-I Resmo Boule med Åke Jönsson och Ingrid Asplund i laget, ligger trea men är inte helt nöjda med sin inledning av denna säsong. Förlorade denna omgång mot urstarka lag El & Värme som gör sin bästa säsong någonsin men lyckades besegra lag Evelina o Sievert i en tät andramatch. Blir livsfarliga om formen infinner sig. Lag Uffe o Pelle med Ulf Nilsson och Pelle Rehnström i laget har alltid varit ett topplag men aldrig nått ända fram. Ligger fyra men vem vet, i år kanske laget tar hem rubbet och vem skulle inte unna dem det.

14.11.2017

UPA toppar Torsdagsserien

Ulf Danelö och Anders Lundqvist i lag UPA ( utan personligt ansvar ), förra årets slutspelsfinalister, har fått en drömstart och leder klart före lag Franzéns med Per-Erik Franzén och sonsonen Sebastian Standert i laget. Lag UPA har nu blivit ett stabilt topplag och gör sällan en dålig match.Inte mindre än sju lag ligger på nio poäng i denna otroligt jämna serie. Nya lag Vildarna med Karl-Gustav Stegermark och Kjell Eriksson utmanar etablerade lag som lag Kjell o Willy, lag JanFors, lag Lindbytvätten och lag Harriet o Kjell. Lag El & Värme gör sin absolut bästa säsong efter nio års spel i boulehallen och är bara tre poäng efter serieledande lag UPA. Lag AKKA med Karin Larsson och Karin Petersson i laget har också övertygat och flyttat upp positionerna i tabellen från att förra året pendla mellan artonde och tjugonde plats till att nu ligga bland topplagen. Tappade sin femteplats och föll till tionde efter två förluster senaste omgången men hade sju raka segrar dessförinnan. Förra årets totalsegrare Ulf Palmgren och Erik Malmborg, nu i lag PalmBorg, har haft det lite motigt i starten men är nu på stark uppgång i tabellen. Fyra lag på sju poäng och bara två poäng för sextondeplatsplacerade lag Korpen upp till en tredjeplats. I lag Korpen återfinns trotjänarna Birger Karp och Börje Axelsson.

19.10.2017

Torsdagsserien

Torsdagsserien i år med tjugotvå lag, har det inte lagmässigt hänt så mycket med. Nya lag är lag Vildarna med Karl-Gustav Stegermark och Kjell ”Eriksbergarn”Eriksson i laget, lag Berndt o Robert med Berndt Krusell och Robert Karlsson i laget och lag MoBe med Monica Stegermark och Berit Karlström i laget. Lag PalmBorg med Ulf Palmgren och Erik Malmborg, är det lag som vann slutspelet i våras men hette då lag Nya Conditoriet Herr. Har startat lite försiktigt i år men är på väg uppåt. Rivstartat har istället lag Franzéns gjort och ledde serien efter 3 omgångar men halkade ner till en fjärdeplats efter förlust mot lag Harriet o Kjell som nu i fjärde omgången återtog serieledningen. I laget finns Per-Erik Franzén och sonsonen Sebastian Standert. Hoppas laget håller distansen ut i år vilket man inte gjorde förra året. Lag UPA är ett topplag liksom lag Lindbytvätten med Johan Standert och Kenneth Andersson men båda lagen tappade poäng denna fjärde omgång. Däremot tog lag JanFors tog två viktiga poäng och avancerade 5 placeringar till en tredjeplats i denna än så länge jämna tabell. Överraskat har Karin och Karin, Larsson respektive Petersson i lag AKKA som visat att man är på gång att göra sin bästa säsong hittills. Sopade grusunderlaget med sina motståndare denna omgång och tog två klara och viktiga poäng.


Boka Boulehallen

Ring och boka tid.

Boulehallen : 070-2542631
Lisbeth o Sievert :
0485/564195, 070-5574195.

Öppettider

Öppet tisdag – torsdag 09.30 – 16.00 vid bokningar om minst 12 personer.

Träning
Måndagar 17.00-19.00, ingen anmälan

Seriespel

Tisdagar  18.00 16/1 – 20/2.

Onsdagar 18.00 10/1 – 21/3.

Torsdagar 18.00 11/1- 22/3.

Slutspel lördag 24 mars.

Stängt: 2/3 – 11/3.

Priser

Boulebana vardagar:
50 kr/person

Boulebana seriespel:
50 kr/person

Lokalhyra för möten i serveringen:
500 kr