09.02.2018

Lag UPA håller undan

Ulf Danelö blev sen på jobbet och hann inte till den viktiga torsdagsdrabbningen i Tjusby denna kyliga februarikväll. Anders Lundqvist, rådig kakelsättare från Kläppinge, tog med sonen Anton och det blev i alla fall en seger denna omgång. Kunde ha blivit en mer men det kunde även ha blivit en mindre om nu lag UPA hade haft ordinarie manskap i laget.  Kanske är det Ulf Danelö som är UPA (utan personligt ansvar)? Lag JanFors med Håkan Jansson och Stig Forsberg i laget, ligger nu tvåa i tabellen efter två klara segrar och passerade därmed lag Lindbytvätten som snubblade på mållinjen och förlorade matchen mot lag Ullorna med knappa 7-8. Anders Karlsson fick ersätta Kenneth Andersson som inte kunde vara med i lag Lindbytvätten denna omgång och det gick ju bra eftersom Johan Standert och Anders Karlsson förutom att vara grannar, spelar tillsammans i Tisdagsserien. Ulla Andersson och Ulla Jansson i lag Ullorna ligger på elfte plats i tabellen och har bara två poäng upp till en andra plats vilket visar på hur jämt det är i Torsdagsserien. Lag ELSi är ett tvåkvinnorochenmannalag och är ett av alla lag på nitton poäng. I laget återfinns Lena Nilsson, Eivor Tellander och Sievert Johansson och laget är på stark uppgång med sex raka segrar. Lag Vildarna, lag Kjell o Willy, lag El & Värme, lag Korpen och lag G & G, alla på nitton poäng, jagar ett vilt kämpande lag Franzéns som ligger en poäng före. Hur spännande som helst!

08.02.2018

Lag Thomas o Kenneth dominerar Tisdagsserien

Här dominerar som vanligt lag Thomas o Kenneth även om tisdagen den 30 januari blev lite annorlunda eftersom laget förlorade båda sina matcher och det har inte hänt många gånger sedan Thomas Eneman och Kenneth Svanholm började spela boule i Tjusby. Nu tappade alla lagen bakom också poäng så differensen är nu fyra poäng istället för fem. Det var bara Ingrid Asplund och Åke Jönsson i lag Å-I Resmo Boule som lyckades hålla nerverna i styr och ta två blytunga poäng. Laget är nu med och slåss om medaljplatserna med en sex, sju andra lag som också har chansen. Lag Hill & nån Till har bäst kvot vilket är viktigt vid likaläge och lag Barbro o Kenneth är på stark uppgång. Lag El & Värme gör sin bästa säsong sedan starten 2008 och lag Evelina o Sievert har verkligen överraskat men har nu bara topplag att möta de tre avslutande omgångarna. Lag Uffe o Pelle alltid ett topplag att räkna med och tog denna omgång full pott trots att Ulf Nilsson inte var med. Ersattes av sin namne Ulf Danelö, serieledare i Torsdagsserien i lag UPA tillsammans med Anders Lundqvist. Lag Zetas formkurva har varit spikrak uppåt men laget är nog för långt efter med bara tre omgångar kvar liksom lag Sibyl o Lasse som tillsammans med lag Johan och Anders var de lag som lyckades besegra lag Thomas o Kenneth denna omgång. Tisdagsserien som var den första och enda serien vid starten 2008, kommer nu att uppgraderas till hösten och bli en dagsserie istället vilket innebär att serien på tisdagskvällar kommer att läggas ner.

08.02.2018

Lag Högby toppar Onsdagsserien

Lag Högby med Robin och Pelle Nilsson i laget tappade en match mot lag ICA Klinta samtidigt som lag ICA Källa med Björn Fjellström och Ola Johansson i laget tog två mycket viktiga poäng. En riktig rysare med bara en kvotpoäng som skiljer lagen åt. ICA Källa krossade både lag Dalbol och Team Tjusby med 13-5. Team Tjusby förlorade även sin andra match mot ett taggat lag Landers som denna kväll inkasserade två jätteviktiga poäng med tanke på slutspelet den 24 mars. Lag Svågrarna med Klas Persson och Hasse ”Tega” Andersson i laget, är inte i samma form som i höstas men tar minst en seger varje omgång och hänger på i tabelltoppen. Det gör även Kjell Johansson och Per-Erik Franzén i lag Nya Conditoriet Herr som verkar ha parkerat på plats fem i tabellen. Behöver vässa formen lite till om man skall nå en pallplats. Lag Kroken verkar vara på gång och Jonny Nilsson och hans vapendragare Kenneth Nilsson tog också två tunga poäng denna omgång. Om det nu kanske blir svårt att nå en pallplats så har laget troligtvis säkrat en slutspelsplats. Mattias Carlsson och Lars Karlsson i lag ICA Klinta vann båda sina matcher och man kunde inte missta sig på de båda herrarnas speciella glädje över vinsten över ärkerivalerna i lag Högby, vilt påhejade av lag ICA Källa som tack vare det kom ikapp lag Högby. Hur skall detta drama sluta?

10.01.2018

Boulenytt

SPF – Distriktmästerskap i boule 2018 i Ölands Boulehall.
Onsdagen den 23 maj 2018 arrangerar SPF Blåelden i Borgholm i samarbete med Ölands Boulehall, SPF-DM i boule. Klasserna Dam-, Herr – och Mixed-trippel spelas enligt Monradsystemet. Max 6 lag per förening. Anmäl era lag senast den 28 april till info@olandsboulehall.se. I samband med anmälan betalas startavgiften 240 kr/lag till Bg 332-4779. Märk betalningen med SPF-DM 2018 och lagnamn.

Måndagsträning. Nya och gamla spelare är välkomna på måndagar 17.00-19.00. Vi lottar lag och spelar 2 matcher/kväll. Hans-Olof Nilsson i Dalby håller i måndagsträningen och han kan svara på dina frågor om bouleregler.
Pris: 30 kronor, ingen anmälan.

 

14.11.2017

ICA Källa toppar Onsdagsserien

Ola Johansson och Björn Fjellström i lag ICA Källa bytte till Onsdagsserien denna säsong antagligen för att få omväxling i det sociala mötet på boulebanorna i Tjusby. Dominerar även denna serie så långt tillsammans med Hans Andersson och Klas Persson i lag Svågrarna och lag Högby med bröderna Robin och Pelle Nilsson i laget. Även lag Högby valde att byta serie från Torsdagsserien till Onsdagsserien detta år vilket gör denna serie till rena rama juniorserien. I lag Team Tjusby , som inlett säsongen starkt, spelar Christer Blockås och Sievert Johansson, två Tjusbybor som kanske inte direkt sänker medelåldern i serien men tillhör medelåldern i dessa sammanhang. Lag Nya Conditoriet Herr består i år av Kjell Johansson och Per-Erik Franzén, en ny lagkonstellation som kan bli bra. Har tappat fyra poäng av fjorton men bör bli bättre och mer samspelta med tiden. Årets överraskningslag är lag Bengt o Krister från Räpplinge som verkligen tagit ett stort steg framåt i sitt boulespel och är nu med och konkurrerar i toppskiktet. Fyra omgångar kvar på årets höstomgång som avslutas onsdagen den 6 december.


Boka Boulehallen

Ring och boka tid.

Boulehallen : 070-2542631
Lisbeth o Sievert :
0485/564195, 070-5574195.

Öppettider

Öppet tisdag – torsdag 09.30 – 16.00 vid bokningar om minst 16 personer.

Träning
Måndagar 17.00-19.00 t.o.m  16/4, ingen anmälan

Seriespel
Tisdagar  18.00 16/1 – 20/2.
Onsdagar 18.00 10/1 – 21/3.
Torsdagar 18.00 11/1- 22/3.

Slutspel lördag 24 mars.  Monrad, fem matcher. 8 lag från Tisdagsserien, 9 lag var från Onsdags- och Torsdagsserien

 

Priser

Boulebana vardagar:
50 kr/person

Boulebana seriespel:
50 kr/person

Lokalhyra för möten i serveringen:
500 kr